LEGO tanítás-tanulás

20160520_151612.jpg

Módszer amelyek alkalmazásával elérhető, hogy a gyerekek újra szeressék a matematikát, ötvözve a játékot és az őket körülvevő digitális környezetet.

Click to access kopasz_aniko_lego_a_tanorakon.pdf

http://www.magyarkurir.hu/hazai/lego-keszletek-az-oktatasban

http://uni-eger.hu/hu/foiskola/foiskola/hirek-1048/c/lego-education-modszertani-felkeszitese-a-foiskolan

1de835a63b54be47b8e16a0b1a74d568  

http://sztmi.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=35&Itemid=54&limitstart=6

http://www.evamagazin.hu/ti_csalad/44868_lego_matek.html

LEGO játékötletek – szorzás-osztáshoz

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-legmenobb-tanar-lego-val-magyarazza-a-matekot/

 

https://education.lego.com/en-us/middle-school/shop/products?subjects=STEM

https://education.lego.com/en-gb/lesi/elementary/lego-education-moretomath

Click to access OSPED200701.pdf

http://www.weores-szeged.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=480&Itemid=84

A diákok számára megteremtjük annak a lehetőségét, hogy felfedezzék a számítógép, a virtuális tér és a valós gyakorlati problémák közötti összefüggéseket, hogy gyakorlatot szerezzenek a valós fizikai, gyakorlati problémák megoldásában. A konstruálás, a kézzelfogható eszköz megépítését, a mechanikus alkatrészek működésének, vezérlésének megfigyelését teszi lehetővé a program. Az egymásra épülő modulok során szórakoztató, játékos feladatok megoldására képes robotokat építenek a diákok, miközben kiismerik a különböző érzékelőket, és egyre összetettebb programozási szerkezeteket használnak. A robotok fejlesztése során a „tervezés – kivitelezés – tesztelés” –  folyamatát követik, amellyel a valós fejlesztői magatartás kialakulását segítjük. Ezen módszerrel a digitális/virtuális/kiber világ és a valós/fizikai világ interakciójának jelentőségére irányítjuk a figyelmet.

A LEGO Matek műhelyben felkeltjük a diákok érdeklődését a Lego adta lehetőségek iránt, A matematikai műveletekben való jártasság megerősítésével megalapozzuk a feltételeket a Lego robotozáshoz.

Nagyon fontos ebben a versenyben, hogy nem csak a virtuális térben szólítja meg a fiatalokat, hanem gyakorlati, kézzel fogható munkavégzésre is serkenti őket. Emellett még az a legjobb a WRO-ban, hogy nem a magányos farkasok versenye, hanem a csapatban dolgozóké.

http://www.hirek.sk/video/20160911170358/A-kassai-es-buzitai-magyar-iskolaban-mostantol-a-legot-taneszkozkent-hasznaljak.html

 

Archívum