FELHÍVÁS: Kárpát-medence MAGyAR népe

Az elkészült projektünk naplója, leírása az alábbi linkre kattintva érhető el:

Kárpát-medence MAG-yAR népe

Mivel a 2020-as esztendő a Nemzeti Összetartozás Éve a projekt megvalósulása során Kárpát-medence földrajzával, természeti kincseivel, élővilágával, történelmével, kultúrájával, ősi kincsivel, mondáival, legendáival, meséivel, tájegységeivel, műemlékeivel… ismerkedünk meg ill. ismertetnék meg egymással a Kárpát-medencében található tanulócsoportok.

A Digitális FABrikáló Műhely terepasztalára kerül Kárpát-medence méretarányos modellje. A műhelyben megelevenednek mondáink, megtalálhatóak lesznek ősi kincseink, műemlékeink… A projekt során mi el szeretnénk készíteni egy olyan Interaktív-homokozót, melyben megelevenedik a homokfelszín, és a rajta megjelenő térkép kezünk munkája nyomán alakul és színeződik át, élő-mozgó, interaktív felületként. Hegyet, szigetet építünk, folyót, tavat hozunk létre másodpercek alatt. Akár a Kárpát-medencénket is létrehozzuk.

Gondolom felkeltette érdeklődésed. És ha szívesen együttműködnél, olyan tanuló csoportokkal, akik a fenti témák bármelyikéből kiválasztva egyet (vagy annak egy részletét) feldolgozzák, akkor csatlakozz hozzánk és a projekt végén, a 2020-as Digitális Témahét után (május végén vagy június elején) azt bemutatnánk egymásnak. A közös alkotásunk tisztelgés lehet a magyar nemzet nemzethűsége előtt. Segít tudatosítani a magyarok nemzeti határok módosítása nélküli összetartozás érzését, továbbá hozzájárul az identitás kifejezéséhez és annak megvédéséhez.

A jelentkezők bátran jelezzenek akár a digitalisfabrikalas@gmail.com e-mail címen.

Szíves figyelmetekbe ajánlom az alábbi oldalon található és letölthető Magyarország nemzeti atlasza 2. kötetét.

A Kárpát-medence egy olyan egységnek teremtett földrajzi képződmény, aminek nincs párja. Nincs még egy olyan határ Európában, mint a Kárpátok vonulata.

Produktumok gyűjtőhelye – Digitális faliújság:

Made with Padlet

Interaktív térképek:

https://arsuli.wordpress.com/2020/01/28/interaktiv-terkepek/

A tanulócsoportokat segítő Digitális könyvjelzők érhetőek el az alábbi linken:

https://www.symbaloo.com/embed/magyar4

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum