Smart City / Okos-város / Intelligens-város

“A napokban a FABrikáló Műhelyünk egy e-mailt kapott Bill Gates-től (ejtsd:Bil Géjts) a Microsoft-alapítójától. Hírszerzőitől megtudta, hogy a műhelyünkben okos- eszközök, okos-város tervezésével foglalkozunk “*hoax :).  A milliárdos egy okos-várost szeretne építeni, melynek BELMONT lesz a neve. A hírről alább olvashatunk:

“Belmont néven felépíti a jövő városát a Microsoft-alapító Bill Gates, és a projekt elindításához már megvett egy több mint tízezer hektáros területet Arizona államban, potom 80 millió dollárért. Ez az összeg nem is olyan nagy kiadás a milliárdostól, bár azt még nem tudni, hogy az építkezés mennyibe fog kerülni.

Ebben a városban minden csúcstechnológiás lesz. Világszínvonalú kommunikációs hálózatot építenek, modern közművekkel,
autonóm járművekkel, saját adatközponttal.

Bill Gates, a világ leggazdagabb embere, a Belmont jövő városának a megépítésében kér segítséget a műhelyünktől. Azt kéri, hogy készítsük el a város makettjét és az egyes okos-eszközök modelljét. (hoax)

 Az alábbi bejegyzésünkben tudhatunk meg többet az Okos-városokról, meríthetünk ötleteket az egyes okos-eszközök megvalósításához.
De légy TE a feltaláló, aki olyan eszközt, járművet, energiaforrást talál fel, ami a mindennapi életünket kényelmesebbé, egészségesebbé, “zöldebbé” teheti.

Ötletelj – Tervezz – Alkoss -Tesztelj…

 Ahhoz, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket igénybe vettük Mikrobi segítségét. Úgy gondoltuk ha Pepének sikerült munkára bírni egy robotot, akkor az nekünk is sikerülhet. Kiderült, hogy Mikrobit egy micro:bit vezérli, egy olyan mikrokontroller, ami nekünk is nagy segítségünkre lehet az egyes eszközök, berendezések működtetéséhez, vezérléséhez.
Archívum