Lehetőség felvidéki iskolák, óvodák számára: játékos programozási/kódolási tevékenységek

Microbit:botorkálás a felvidéki iskolákban is

A „Micro:bit botorkálás” nevű programot az NJSZT Közoktatási Szakosztálya, valamint az ELTE T@T laborja indította el. A program határon túl (Felvidéken) is folytatódik. Egy készlet dedikáltan a felvidéki magyar tanítási nyelvű iskolák között botorkál, melynek koordinálását vállaltam.

A kezdeményezés célja, hogy a BBC micro:bit eszköz (ha csak átmeneti használatra is),  minél több iskolába eljuthasson, hogy a diákok játékos programozási/kódolási tevékenységeken keresztül megismerhessék, kipróbálhassák az eszközben rejlő lehetőségeket, ezzel is fejlesztve az informatikai gondolkodásukat.

A csomag igénylését azon iskolák számára is ajánlott, akik még nem szereztek tapasztalatot a micro:bitek programozásában de szeretik az új kihívásokat.

Ez a készlet is 1 hónapig lehet az iskolákban, utána tovább kell postázni azt a következő iskolába (vagy ha van rá mód személyes átadás is lehetséges).

A jelentkezési űrlap az alábbi linken érhető el:

Robotcsámborgás a felvidéki óvodákban, iskolákban is

Fári János nevű kecskeméti tanár hozta létre ezt a lehetőséget, hogy Magyarországon elterjessze a tanárok között a padlórobotokkal való fejlesztés gondolatát, és gyakorlatát. Most ezt kiterjesztette Felvidére is, melynek koordinálására kért fel engem.

https://www.facebook.com/groups/430239413850665/

https://beebot.terrapinlogo.com/

A Jelentkezési űrlap az alábbi linken érhető el:

Igény esetén az eszközök használatához segítségnyújtásban tudok segíteni, bátran jelentkezzetek /henzel.gyorgy(kukac)gmail.com/.
micro:bit, padlórobotok, programozás kategória

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum