Akár valós idejű visszajelzéseket is lehetővé tevő, prezentációkészítő Pear Deck + PowerPoint

Kritikus gondolkodást támogató, azonnali visszajelzéseket is lehetővé tevő prezentációkészítő. Nagy előnye, hogy meglévő PowerPoint prezentációnkat is használhatjuk, kiegíszetjük az alkalmazás adta lehetőségekkel.

Mindíg is kerestem azokat a lehetőségeket, alkalmazásokat amelyek a valós-idejű online kommunikáció során az órán aktivizálja a diákjaimat, amikor együtt tudunk működni a diákokkal. A Pear Deck prezentáció készítő ilyen!

Először regisztráljunk tanárként a microsoft fiókunkkal:

Pear Deck for Microsoft — Pear Deck

Pear Deck for Microsoft — Pear Deck

Szükséges (sokak számára bosszantó) beállítások a belépés után:

A belépés után lehetőségünk van hozzáférnünk a OneDrive-rünkre feltöltött Powerpoint-jainkhoz. (Present a File from OneDrive)

A megfelelő bemutatónkra kattinva már el is indíthatjuk a prezentációt diákjaink számára. A diákjaink a joinpd.com oldalon az általunk megadott kóddal vagy az általunk megadott linkel juthatnak a felületre, ahová akár a microsoft fiókjukkal is beléphetnek. (de van lehetőség névtelenül/avatarokkal való belépésre is).

A prezentáció indításának két lehetősége: 

“Start Student-Paced” – A tanuló saját tempójában haladhat a prezentációban.

“Start Live Session” – A tanuló valós időben, a tanár által digtált tempóban halad a prezentócióban.

Ez utóbbi esetében - akár  az online oktatás során, a Teams Lapjain megosztva -  a prezentációnkat a videókonferencián indíthatjuk el,  és igy valósidejű visszajekzéseket kaphatunk diákjainktól. 
Természetesen lehetőségünk van olyan  prezentációnk használatára is, melybe korábban még nem raktunk Pear Deck aktivitásokat. Viszont az alkalmazás lehetőséget ad, hogy akár az alőadásom menete közben is - az alkalmazás által kínált diákat, vagy a mi aktuális diánkhoz - aktivitásokat rendeljünk.

Ezek a következők:

… és azok az eszközök melyek a saját prezentánciónk diáin használhatók:

De hogyan készíthetünk előre aktivizáló diákat?

A bővítmény megszerzése/igénylése után – az offoci fiókunk belépésekor – egy webes PowerPoint dia nyitódik meg a Pear Deck bővítménnyel. Ez a PowerPoint a saját OneDrive-ra kerül.

A bővítmény megbízhatóságának jóváhagyása után a bővítmény megtalálható Kezdőlap – További beállítások alatt:

https://store.office.com/addinsinstallpage.aspx?rs=en-001&assetid=WA200000094&isWac=True

A bővítmény lehetővé teszi 4 féle aktivitásra bíró diák szerkesztését. Tovább a Pear Dec-es prezentáció indítását, akár a névteleneül/avatarral való használatát. Ez azt jelenti, hogy a diákoknak nem kell, hogy microsoft fiókjukkal legyen a belépéshez!

A prémium szolgáltatásban férünk hozzá a további aktivitásokat is használó diák készítésének lehetőségéhez.

FONTOS! : Későbbiekben megosztom, hogy annek ellenére, hogy a prémium szolgáltatás nélkül nem használható Draggable - Fogd és vidd eszközt, mégis van/lesz  lehetőségünk használni ezeket az aktivitásokat a saját powerpointunkba is 🙂 !

Az egyik sokat ígérő a Draggable – Fogd és vidd eszközének lehetőségei “csak” a kreativitásunk szabhat határt:

Draggable – Fogd és vidd iconjai a prémium szolgáltatásban

Intézményi MS Office365 A1 fók használata melett kipróbáltam saját Microsoft office.com fiókkal is, melyel szintén szépen használható volt. Sőt a bővítmény könnyen fel tudtam venni, be tudtam szúrni az Office áruházból a PowerPointomba. Tudomásom szerint az Office365 A1+-os licencel a bővítmény ezt már lehetővé teszi. Az Office365 A1 licencel az adminisztrátor lehetővé tudja tenni, hogy a PearDeck-et bővítményként fel tudjukvenni/be tudjuk szúrni a PowerPointunkba. Ha erre nem kaptunk jogosultságot a fentiek alapján kell eljárnunk.

Ebben az időszakban, amikor diákjainkal az online térbe költöztünk és szeretnénk, hogy a diákjaink aktív részesei legyenek a valós-idejű online kommunikácó-s óráinknak, akkor Pear Deck lesz az az egyik alkalmazás, amit elsősorban azoknak ajánlok, akiknek a tarsolyukban több használható PowerPoint bemutatója is van.

Google Diák-on kívül a Google minden Dokumtuma ezt lehetővé teszi, ill. a MS dokumentumai is. Illetve a WhiteBoard -o k (Fehér táblák)…. és még sok más alkalmazás.

Talán még kiemelném a Pear Deck (Nearpod, Mentimeter, Quizizz, Formatives Wooclap) használatával kapcsolatban, hogy a tanulás, az aktivitások elvégzésének tempóját mi tanárok határozzuk meg. A diákok egymás aktivitást nem látják (tehát bátrabban “hibázhatnak”), és nem “trollkodhatnak” egymás munkájába, nem befolyásolják egymás munkáját. Ellentétben a megosztott MS vagy Google dokumentumokkal.

Ezek az alkalmazások a Blended vagy Hibrid oktatást támogató eszközök, melyek használatával a digitális eszköztárunk gazdagodhat.

blended oktatás, hibrid oktatás, on-line óra, online oktatás kategória
One comment on “Akár valós idejű visszajelzéseket is lehetővé tevő, prezentációkészítő Pear Deck + PowerPoint
  1. […] még kiemelném a Nearpod (Pear Deck, Mentimeter, Wooclap) használatával kapcsolatban, hogy a tanulás, az aktivitások […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum