LeonARdo és Scottie GO az UFOnauta

Korabeli források szerint Da Vinci 1476-ban, huszonnégy évesen eltűnt két évre. Amikor újra megjelent Firenzében, onnantól művészete is irányt váltott, sokkal utópisztikusabbá vált. Bámulatos tudásra tett szert: habár nem volt orvos, alapos ismerete volt az emberi anatómiáról. Visszatérése után olyan pontos térképeket rajzolt olasz városokról, mintha levegőből látta volna őket.

két összeborított pajzs

“1501 nyarán, a kora délutáni órákban, napsütötte időben, szokásomnak megfelelően sétára indultam a városon (Firenze) túli dombok irányába, madarak megfigyelése céljából. Később kissé fáradtan lepihentem egy árnyat adó fa alá gondolkodva a természet mindenekfelettiségének összefüggésein. Egy idő múlva arra lettem figyelmes, hogy fenn az égen, de a szokványos felhők alatt nagy, repülő tárgyak haladnak, melyek két összeborított pajzs formáját alkották.”


“A két fényes csillogó és repülő tárgy ugráló mozgással haladt előre egymás után – Róma irányába – mint amikor egy-egy lapos követ a víz felszínére hajítanak. Rövid idő elteltével a látott esemény megismétlődött az előzőekhez megfelelő irányból, anélkül, hogy észleltem volna, mi módon kerültek vissza a repülő eszközök az eredeti irányhoz. Megfigyeltem, hogy a repülő pajzsok akkor is csillognak, amikor felhők takarják a Napot.”


“Meglepetésemben és felindultságomban meg kellett állapítanom, tudatában annak, hogy az ember nem tud repülni, hogy Isten és minden bizonnyal a társai, akik az embernél magasabb rendű lények, csillogó, fémből készült pajzsokon repülni tudnak. Ez az esemény igazolta hitemet, hogy az istenek – még ha láthatatlanok is – a valóság részei.”

Leonardo

Az alábbi képen látható, hogy a Kiterjesztet Valóságban (AR) mindenhová követte őt Scottie, aki segítségének köszönhette, hogy a korát meghaladva sikerült szerkezeteket, találmányokat megterveznie.

Scottie Leonardoval a virtuális (Unity) műhelyében

Scottie cserébe várta Leonordotól, hogy segítsen neki:

A játék történetének főszereplője Scottie, a robot, aki űrhajójával a Földre zuhant. A hajó alkatrészei szétszóródtak. A játékosoknak segíteniük kell Scottie-nak hogy megjavíthassa hajóját, és hazatérhessen. A hiányzó alkatrészeket feladványok megoldásával és akadályok kikerülésével lehet összegyűjteni. Menj előre! Fordulj jobbra! Vedd fel! – ilyen és ehhez hasonló egyszerű utasítások megfelelő sorrendben történő végrehajtásával szerezheti meg Scottie a hiányzó alkatrészeket. Az utasításokat pedig a játékosok adják a társasjáték puzzle elemeinek megfelelő összeillesztésével.

A 2019-es Digitális Témahetünk projektje ITT érhető el…

programozás kategória
One comment on “LeonARdo és Scottie GO az UFOnauta
  1. […] További részletek ITT érhetőek el. […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum