LeonARdo alkalmazás

A Katona Mihály Alapiskola Digitális FABrikáló Műhelyében a 2019-es Digitális Témahét keretén belül került megvalósításra a LeonARdo Da Vinci az időutazó, az első STE@M Maker című projekt.

Mint tudjuk Leonardo da Vinci időutazó volt. Mindemellett a fizikai világ a kiterjesztett valóság és a virtuális világok között lévő szakadékok áthidalására is képes volt…

Ennek a képességének volt köszönhető, hogy a bajbajutott Scottie-nak is tudott segíteni, akiről köztudott, hogy a Kiterjesztetett valóságban éli világát.

Ez egy Kiterjesztett Valóság (AR) Applikáció. Az alkalmazás  a  A 2019-es Digitális Témahetünk poszterének (akár fekete-fehérben kinyomtatva is) bescenelésével működik. A poszteren a Leonardo Da Vinci műhelye jelenik meg, melynek egyes elemeit diákjaink szerkesztették. Az applikáció Telepítésekor a mobil tulajdonosának lehetséges, hogy külön engedélyezni kell a telepítést biztonsági okokból, mert nem a Google Play Áruház a származási helye.

Az androidos alkalmazás az alábbi liken is elérhető. Az alkalmazás segítségével Leonardo műhelyében “barangolhatunk”: https://drive.google.com/open?id=18Uyg5OX2QyEAeZGnvGi_4lkwWUz2z6Lk

Az AR poszter ITT tölthető le.

Videó az alkalmazásról

A diákok elsősorban TinkerCADban szerkesztették a modelleket. A Mixamo platformot is használva animációkat is használtak.

Az alkalmazást több táblagéppel egyszerre is kipróbáltuk egy megaposzter segítségével:

Egy Creative Senz3D webkamera és a diáktól kölcsönvett Oculus Rift szemüveg segítségével akár lehetőség van a Leonardo műhelyének Kiterjesztett Valóságában való barangolásra.

alkalmazás, AR tanulási környezet, kiterjesztett valóság, projekt kategória
One comment on “LeonARdo alkalmazás
  1. […] A kép kattintva az alkalmazásról olvashatunk […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum