Internetről indítható 3D nyomtatás

Az iskolánk Additív Oktatás Programja (AEP)  keretén belül kapott Dremel DigiLab 3D45 3D nyomtató nem kis meglepetéssel állt elő. Kiderült, hogy a nyomtatóban egy webkamera van elrejtve, mely lehetővé teszi a nyomtatás folyamatának élő követését, stream-elését.

Ami, talán számomra meglepőbb volt, hogy lehetőség van a nyomtatás indítására az Internetről. Az alábbi “izgalmas” 🙂 videóban az látható, hogy a Tinkercad platformon odahaza szerkesztett objektumunkat feltöltjük a PolarCloud felhőbe, ahol megtörténik a nyomató kiválasztása, annak beállítása és a nyomtatás elindítás, ami az iskolánk műhelyében található:

 

Ha belegondolunk a használat lehetőségeibe, akkor az egyik a sok közül talán az, hogy bárki, a világ bármely pontjáról elindíthat egy nyomtatást a nyomtatónkról. Mindezt úgy, hogy nekünk nincs szükségünk a nyomatandó objektum paramétereinek beállítására, annak nyomtatáshoz való előkészítésére (g-kódjának elkészítése).

A következő nap a kész nyomatot tarthattam a kezemben
3D nyomtató, AOP kategória
3 comments on “Internetről indítható 3D nyomtatás
  1. Ľudovít Kovács szerint:

    Sok sikert kívánok.

    ut 6. 11. 2018 o 13:18 ŠkolAR – ARsuli napísal(a):

    > .:henz:. posted: “Az iskolánk Additív Oktatás Programja (AEP) keretén > kapott Dremel DigiLab 3D45 3D nyomtató nem kis meglepetéssel állt elő. > Kiderült, hogy a nyomtatóban egy webkamera van elrejtve, mely lehetővé > teszi a nyomtatás folyamatának élő követését, stream-elését.” >

  2. […] Internetről indítható 3D nyomtatás: […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum