Merkur elektro fémépítőkészlet

A Merkur építőjáték a gyermekkorom játéka. Az iskolai laborban kutakodva készletekre találtam, melyek még ki sem voltak bontva. Igaz, hogy az egy doboznyi készlet kevés elemet tartalmazot, de mivel több dobozunk is volt, ezért azokat összeöntöttük. A készlet tekercseket, izzókat is tartalmazott így a műhelyünk ezálltal elektronikai készlettel is gazdagodott. A játékot használva fejleszthető a kreativitás, logika, finommotorika, térlátás az elektrinikai alapismeretek is. A gyerekek számára – bevallom nem kis meglepetésemre – nagyon kedves “játékká” vált. Sőt már a merkur készletet a LEGO készlet egyes elemeivel igyekeznek kiegészíteni.

 

 

Az első “igazi” merkur-projekt természetesen egy jármű volt. Mivel az alkotója szerette volna, hogy ez a jármű elinduljon motorra volt szükség, melyet az RCX Lego készletből kölcsönzött egy társa javaslatára. A két készlet “nem éppen” kompatibilis, de a makerek számára nincs lehetetlen. A jármű az RCX téglával vált “vezérelhetővé”. De továbbgondolva a projektjüket már a programozással is próbálkoztak.

 

Egy másik biztató projekt egy villanymotor megépítése csak merkur készlet elemeiből. Remélhetőleg videó is lesz az elkészül és működő motorról…. sajnos még nem működik.

 

 

elektronika, LEGO Programozó Műhely, maker, merkur, RCX kategória
One comment on “Merkur elektro fémépítőkészlet
  1. […] Merkur elektro fémépítőkészlet használatával egy elektromotor és egy mágneses generátor összeszerelésére került sor. Próbáltunk mágneses örökmozgó berendezést is összeállítani, de nem sikerült 🙂 még(!). […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum