CoSpaces a programozható Virtuális Világ-szerkesztő platform

https://cospac.es/Capt

cospace

Katt IDE

A világok szerkesztéséhez és azok megtekintéséhez internet kapcsolat szükséges. Galériájában megtalálhatóak előre elkészített 3D alakok, állatok. De mi is megépíthetünk (mint a régi fa kockákból) saját lakokat, objektumokat.)

Korábban írtam, hogy miért tartom jobbnak a Kiterjesztett valóság technológiát a Virtuális világgal szemben. Mivel lehetőség van a virtuális világ objektumainak a programozásra is, ezért interaktívvá tehetjük a kibervilágban a barangolást. Tehát a “forgatókönyvet” mi írhatjuk meg a diákok számára. Sőt az interaktivitásnak köszönhetően a diákok is befolyásolhatják a történéseket.

codolasVRben

A platformhoz tartozik 2 alkalmazás is. Az egyikben szerkesztésre is lehetőség van. A másik segítségével a már elkészített világokban barangolhatunk, akár Cardboard segítségével is.

Sajnos az általam szerkesztett világokat egyenlőre még nem tudtam úgy beállítani, hogy azok Cardboarddal is élvezhetőek lehessenek.

Mivel az elkészített világ megosztható egy link által vagy egy QR kód által, Ezért igencsak izgalmas lehet ha egy teremben QR kódot találva elindíthatjuk az alkalmazást és így a fizikai világból a virtuális világban folytathatjuk az utunkat.

A hátránya, hogy csak két hónapig lehet használni ezt az edu platformot ingyenesen 😦 Az alábbi linken egy kis bemuató is található (a 9.diától) Tarné Éder Mariannától a platform használatáról.


Frissés:

Nemcsak a virtuális világot  hanem a Kiterjesztet Valóságot is lehet programozni:

ARcospaces.png

Vagy itt a link: https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDigiFABBucs%2Fvideos%2F1162101153943957%2F&show_text=1&width=560

 

Tagged with: , , , , ,
alkalmazás, AR tanulási környezet, Cardboard, kiber objektum, programozás, táblagép, virtuális valóság, VR kategória
2 comments on “CoSpaces a programozható Virtuális Világ-szerkesztő platform
  1. […] CoSpaces a programozható Virtuális Világ-szerkesztő platform […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Archívum