Kreatív programozással a logikus gondolkozásért

Iskolánk a SAMSUNG cég mellet működő polgári társulás pályázatán lett sikeres „ A kreatív programozással a logikus gondolkozásért” című projektünkkel.  A projekt célja, hogy iskolánkon is foglalkozhassunk a programozással.

Ezért a programozás propagálása érdekében az Európai Programozó Hét keretén belül meghirdettük a Kódolás napját. Ezen a napon több osztálynak is lehetősége volt először a számítástechnikai teremben az on-line programozásra a code.org programozási környezetben.  Majd ezt követte az Interaktív teremben a táblaképeken történő programozás a Scratch alkalmazással.

A nap következő részében , 13.00-tól került sor a” Live Online Workhsop a kreatív programozásért” című on-line konferenciára. Az On-line konferencia  BigBlueButton webes konferencia csomagot lehetővé tette számunkra az infoprog.net  szervere Tomolya Róbertnek köszönhetően.  A konferencián részt vettek a kassai Talentum Cassoviensis Alapítvány programozócsapata és a Buzitai Alapiskola diákjai  Hanesz Angelika vezetésével és a füleki E-Talentum, n.o. (RNDr. Tomolya Róbert, PhD programozó gimnazistáival).

http://events.codeweek.eu/view/8081/live-online-workhsop-pre-kreativne-programovanie/

fulekAz alkalom során Tomolya Róbert A programozás jelentőségére és lehetőségeire hívta fel a figyelmet prezentációjában, majd a Tehetségpontukon zajló programozás „boszorkánykonyhájába” engedett bepillantás (alkalmazások, játékok programozás).

bucsA következő kapcsolás a Katona Mihály Alapiskola Tehetségpontjából, Henzel Györgytől érkezett.  Témája a Gesztusvezérelt Interaktív tábla volt.  A kivetített kép vezérléshez a Kiterjesztett valóság (AR) technológián és  a Scratch programozási környezeten keresztül a Kinect érzékelő át jutottunk.

buzita-bucsA következő élő kapcsolat Buzitáról érkezett. Először a Kassai Talentum Tehetségpont robot-programozó csapatának videójából megismerhettük a MINDSTROMS LEGO robotok szenzorjainak működési elvét, majd az alapiskolások elkészített robotjaival ismerkedhettünk meg. A konferencia következő részében a diákok kérdéseire adtunk választ.

Reményeink szerint az alapiskolás diákjaink is kedvet kapnak a jövőben a programozáshoz. Heti rendszerességgel lehetőségük lesz erre a most induló Programozó műhelyünkben. A pályázatnak köszönhetően a iskolánkra LEGO MINDSTROM robotok is érkeztek így nagy lelkesedéssel és kitartással kezdhetünk a programozásnak.
progrhetcert

Képek az alkalomról IDE kattintva is elérhetőek.

Tagged with: , , , , ,
EV3, gesztusvezérlés, kiterjesztett valóság, program, programozás, projekt, robot, SCRATCH, videó kategória
Archívum